NL FR

De vaccinatiecampagne tegen Covid-19 zal tussen eind september en eind Oktober plaatsvinden. We verwachten een piek van covid besmettingen midden of eind oktober. Covid-vaccinatie met een aangepaste Pfizer vaccin (XBB) gebeurt daarom best zo snel mogelijk!

Het vaccin is echter gratis en aangeraden voor iedereen

Behoort u tot een van de volgende risicogroepen:

·         65+

·         zwangeren

·         immuunsuppressie of kankerbehandeling

·         diabetes

·         hart- en/of longziekten

·         leveraandoeningen

·         nieraandoeningen

·         neurologische aandoeningen

·         dementie, ernstige depressie, schizofrenie

·         obesitas met een BMI hoger dan 40

·         zeldzame ziekten zoals downsyndroom

·         onder hetzelfde dak wonen van een patiënt onder immunosuppressieve behandeling of een behandeling tegen kanker

dan komt u beslist in aanmerking voor een hervaccinatie.

Wie vandaag nog niet gevaccineerd is, loopt een grotere kans op besmetting, een ernstiger verloop van infectie en hospitalisatie.

Voor uw gezondheid en de gezondheid van uw omgeving, is het daarom belangrijk om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken.

Vanaf volgende week zijn er tijdsloten voorzien voor vaccinatie. Buiten deze tijdsloten is het niet mogelijk om gevaccineerd te worden.

Zit u met twijfels over de coronavaccinatie, bespreek deze dan met uw huisarts. U kan bij uw dokter terecht met alle vragen die in u opkomen. Is een vaccin tegen covid-19 wel voor mij aangewezen? Heb ik een risico op nevenwerkingen? Hoe maak ik een afspraak? Kan ik thuis gevaccineerd worden? Het maakt niet uit waar u mee worstelt.Neem uw huisarts in vertrouwen om uw zorgen over al dan niet vaccineren met hem of haar te bespreken.